• +31651237349

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie wordt vaak aangeduid met de Engelstalige term: Search Engine Optimization (SEO). Zoekmachine moeten uw site op een eenvoudige manier kunnen doorzoeken en hebben een hekel aan ingewikkelde URL's. Standaard is Joomla niet echt vriendelijk ingericht voor zoekmachines. Er moet het een en ander worden ingesteld om URL's om te vormen tot meer logische uitingen. 

Een URL die er b.v. uit ziet als: 

http://www.webdesign2link.nl/index.php?option=com_content&sectionid=-1&task=edit&cid[]=15 

is wat minder toegankelijk en leesbaar dan: 

http://www.webdesign2link.nl/diensten/zoekmachine-optimalisatie.html 

Als eerste is het dus belangrijk om de URL's zoekmachine vriendelijk te maken (SEF). Uw website wordt dan vindbaar en dat is een eerste vereiste. U kunt daarmee een heleboel geld aan reclame en Google Adwords besparen.

Website optimalisatie

Verder zijn ook andere zaken van belang om succesvol te worden gevonden op internet. Het gebruik van de juiste metatags, de snelheid van uw website, de manier waarop de inhoud is gestructureerd en nog vele andere factoren bepalen uiteindelijk het succes. Om uw vindbaarheid te bevorderen kan er natuurlijk ook gebruik gemaakt worden van Google Webmaster Tools. Bij zoekmachine- en website optimalisatie draait het er uiteindelijk om dat u zo veel mogelijk relevante bezoekers op uw website krijgt via zoekresultaten. Alles is daarbij gericht op het halen van uw doelstellingen.

Free Joomla templates by L.THEME